diumenge, 12 de novembre de 2017

PROTEGINT-NOS D' "EOLOS" O "EL INOMBRABLE"

Crònica facilitada pel nostre company Carles A.

Tot just ara fa 2 anys estava a l'altra punta del mòn disfrutant del món disfrutant d'Argentina, la seva naturalesa i la seva gent.

Si mai teniu opció d'anar-hi us recomanaria un lloc especial... El Calafate i, sobretot, El Chalten. Allí tindreu opció de menjar dels millors "corderos patagónicos" que hi ha, però també coneixereu "El Inombrable".

Ara exclamareu "i quina parrafada ens està fotent aquest noi!!!".

"El Inombrable" és la forma en que els natius argentins descriuen el vent en una zona on hi ha molts dies d'aquest fenòmen meteorològic.

Doncs en els últims dies, "El Inombrable" ha estat present en la nostra zona. Diumenge 05/11/2017 ja ens vam refugiar d'ell fent btt per la zona d'Almatret. Les valls d'aquesta població ofereixen descensos vertiginosos i que fan disfrutar d'allò més als bikers, però també ens ofereix camins per poder remontar les muntanyes a refugi de l'aire.

Aquesta última setmana no ha parat de bufar contínuament i ens plantàvem un altre cop al cap de setmana amb el mateix panorama que l'anterior.

Aquest cop ens hem decidit per agafar el cotxe i marxar a fer bici de carretera en una zona a refugi. El lloc escollit... EL PRIORAT (y la madre que lo parió (JRM)).

Hem de reconèixer que a molts els del CC Seròs ens encanta aquesta zona. Ens ofereix protecció a inclemències meteorològiques, zona de poca circulació, desnivell, un paisatge impressionant, ...


Així doncs que a les 8:00 ja estem a Seròs carregant les bicis per desplaçar-nos fins a Flix (Tarragona), punt d'inici de la marxa.

A les 8:30 comencem a pedalar direcció a Bovera. Fa fresca, no bufa l'aire encara i la temperatura corporal la fem pujar al ritme del desnivell positu de la carretera.

Un cop arribats a Bovera agafem l'antic camí que portava a La Palma d'Ebre. Aquest camí, ara asfaltat, té un tram bastant dolent al seu inici, però el ferm millora molt tot just arribar a la província de Tarragona.

En arribar a Palma d'Ebre, ens enfilem cap a La Bisbal de Falset, però abans d'arribar allí pugem per una pista forestal cap a la zona de Bellaguarda. En aquesta zona esperem que bufi l'aire, però no és així. Avui donen molt aire. En el Parc Eòlic de La Granadella els aerogeneradors no paren de rodar, però nosaltres no notem el vent. Anem bé!!!Un cop remontat ens llencem cap a Margalef. He estat molts cops a prop, per la dreta, per l'esquerra, ... però mai hi havia estat. Un poble acollidor i bonic, la veritat.

Un cop fet el cafè a la Fonda del poble, reemprenem el camí cap a La Bisbal de Falset i La Palma d'Ebre. Un cop arribat aquí ja ens trobem "El Inombrable". Realment tot el matí hem anat a refugi d'ell, protegits per la serra del Montsant i el seu entorn, però ara ens tocarà tota l'estona de cara durant el nostre retorn a Flix.

Resum del dia:
72 km
1300 m +
IBP 94

Salut i pedals!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada