dilluns, 6 de juliol del 2015

LE TOUR, MON AMI



Aquest mes de juliol  del 4 al 26, ens espera als aficionats a la bici la prova més gran  i reconeguda com es el Tour, i segons diuen els entessos  la millor edició per disfrutar.

9 etapes de pla
3 etapes de mitja montanya
7 etapes de montanya amb 5 arribades en alt
1 etapa de contrarrellotge individual  (en aquest cas el primer dia)
1 etapa contrarellotge per equips, (marca el temps d'arribada el 5 è home que entra)
2 jornades de descans,  (tot i així surten a rodar uns 80 kms suaus)


i 6 llocs inèdits d'arribada

Utrecht (1a etapa y salida 2a etapa), Zélande (llegada 2a etapa), Livarot (salida 7a etapa), La Pierre-Saint-Martin (llegada 10a etapa), Muret (salida 13a etapa), Sèvres - Grand Paris Seine Ouest (salida 21a etapa).


http://www.letour.fr/le-tour/2015/es/

Dissabte va arrencar i ens donarà unes bones migdiades, alguns potser puguin aprofitar per entre km i km fer una caparradeta al sofà amb l'aire fresquet, mentre els protagonistes puja que pujaràs, pedala que pedalaras,sua que suaràs.

També ho podrem seguir amb les imatges que ens aniran oferint tant a  Eurosport teledeporte com a TVE,  i el comentaris del nostre benvolgut Perico Delgado, "en mis tiempos por allà el año 85 ".

El Tour permet als aficionats tenir als seus idols tant aprop que cap altre esport , es la imatge de veure milers de persones esperant  al costat de la carretera el pas per alguns dels punts emblemàtics ja siguin ports, curves infinites o paissatges de la verdor d'Europa.

Per arribar amb el famós maillot jaune,  caldrà que sigui el millor ciclista i el més complert.
L'any passat va ser el Nibali qui se'l  va emportar i surt com defensor.


Els dissenyadors han fet d'aquesta edició dos parts ben diferenciades, uns primers 9 dies per la zona nord de França i els seus possibles dies de vent i pluja i els passos pels pavé , per desprès encarar la zona del Pirineus i els Alps amb les montanyes i els seus finals d'etapa  com protagonistes.

Els possibles candidats son tots els que surten,  198 ciclistes  (9 per cada equip i h'hi ha 22)  tindran per fer-ho als seus 3.360 kms totals a pedalar.

Però el llistats de possibles guanyadors es més petit.

Vicenzo Nibali, Contador, Quintana, Froome i algun que es pot colar.

Quintana, Contador, Nibali y Froome

Les apostes hi són  a veure si l'encertem.

Alea iacta est.





















1 comentari:

  1. Com a enllaç millor aquest

    http://www.letour.com/le-tour/2015/es/

    segurament l'entendreu millor

    ResponElimina