dijous, 29 de gener de 2015

SETMANA 4. BTT RODADORA AL COSTAT DE CASA

Sí senyors, així podem considerar aquest cap de setmana.

El diumenge començava amb retard perqué Calu s'havia adormit. 10 minuts més de l'hora pactada, arrancàvem els 8 ciclistes (Nano, Jordi, Xavier, Sejo, Guerau, Enric, Aleix i Calu).

El dia començava amb algo de fred, amb les cames tocades de la tarda anterior, ja que hi havia gent que va sortir el dissabte a la tarda.

Diumenge buscàvem fer una etapa rodadora amb poc desnivell, alguna pujadeta i sobretot una trialera de baixada per a disfrutar.

   

Començàvem la sortida anant cap a La Granja d'Escarp pel marge esquerra del riu Segre. A la primera rampa ja es va veure com aniria la jornada: gent que controlava les pulsacions, gent que està molt bé de forma i es vol provar i gent que ni controlava les pulsacions ni està bé de forma física.

Un cop arribat a la població veïna enfilàvem camí de Mequinensa, quan es va sentir "Nois, m'està agafant fred. I si apretem una mica?". Mauuuu, havien llençat un ham i molts el vam picar. Això suposava l'augment de velocitat fins arribar a veure els 36 km/h al contaquilòmetres. Aquí Calu petava carter i Nano es despenjava per fer tal com Deu mana l'entrenament.

Un cop reagrupats, arribàvem a Mequinensa i pujàvem cap als Plans de La Porchina per un camí paral·lel a la carretera asfaltada. 


Aquí el Sejo, Nano, Jordi, Enric, Guerau i Aleix es distanciaven de Calu i Xavier. Ells amb el seu "platillo" anaven pujant al seu ritme. El camí estava força millor del que esperàvem. Poca zona amb pedra solta, pocs regatalls, bona pendent, ...
Un cop arribat a dalt als Plans de La Porchina vam començar a fer un seguit de petites pujades i baixades per tal d'arribar a la carretera de Nonaspe i creuar direcció al mític sender del GR.


Després de buscar la entrada al sender, molts de nosaltres feia dies que no passàvem per aquesta zona, ara canviada pel fet de la nova entrada de terreny agrícola en reg. Vam fer 2 intentones de trobar el sender, però Sejo, Jordi i Nano se'ls hi tirava el temps a sobre i van decidir retornar cap a casa per la carretera. La resta, mentrestant, vam intentar trobar el GR. I com diu la dita, a la tercera va la vençuda. Enric i Aleix no hi havien passat mai, Xavier, Guerau i Calu sí, però això no va fer que no es sentissin uns privilegiats i disfrutessin de la baixada com els 2 primers.

Entrada al GR

Vista de l'Ebre des del GR 99


Tot i valorar la possibilitat d'allargar més la ruta, al final es va decidir retornar cap a Seròs. Al final de la jornada 60 km, una jornada rodadora, una pujada tècnica i un sender encara més. Un dia més, al costat de casa trobem coses que ens fan canviar la rutina.

La setmana vinent, més i millor.

Salut i pedals!!!

2 comentaris:

  1. Si senyor, molt bona sortida. Llàstima no poder fer la baixada pel GR, però bé..... ho tenim al costat de casa, no?

    Lo de controlar les pulsacions..... va passar de tot, tant a l'apretada a l'anada, com a la pujada com a la tornada.

    ResponElimina
  2. Molt bona crònica. I sí, va ser una sortida diferent i a tocar de casa. Ho haurem de repetir

    ResponElimina