dimecres, 5 d’octubre de 2016

SOLIDARITAT+GENT FER ESPORT+CCSERÒS= TRANSPLANTBIKE UNA MARXA BTT DIFERENT

Amics i amigues, ja hem estrenat el mes d'octubre i cal aprofitar per pedalar que el bon temps ja s'acaba.

Va fer presència a la primera marxa Btt per la conscienciació per la  DONACIÓ D'ORGANS, LA TRANSPLANTBIKE,  
quin photocall més xulo

 Aquest cap de setmana es va celebrar a la població d'Alfarràs (Lleida), un  esdeveniment únic a nivell estatal on participaven diferentes persones amb  algun organ trasplantat,  (fetge, cor, i majoritariament de ronyó), inscrits  vinguts d'arreu de diferentes zones d'Esànya, perque era un esdevniment únic i alhora pioner en aquest tipus de proves, amb ganes de pedalar com qualsevol altre biker amb ganes de pedalar, però amb un fet diferencial:

haver tingut una intervenció quirurgica per una trasplant i que també l'esport es possible, a part de millorar la seva qualitat de vida i el seu estat anímic.

La gent del Rocko d'Almenar i Alfaventur d'Alfarràs (uns artistes amb molta experiencia en realitzar esdeveiments betteterils), ens vàrem preparar uns recorreguts  molt divertis i alhora durs per la zona al voltant d'Alfarras, Ivars de Noguera amb la pujada a l'Ermita de Cèrvoles coneguda per molts i els voltants d'Os de Balaguer, amb uns senders i corriols en un perfecte estat.
En  circuits diferents de 15, 30 i 60 kilòmetres que permeteien gaudir dels paissatges de la zona.

Hi ha noteu alguna diferencia?? A que no??
Al finalitzar la marxa es va celebrar un dinar popular per als participants i acompanyants que ho desitgessin al  poliesportiu del poble,on es va finalitzar amb un acte cloenda amb les declaracions i agraíments de 5 participants transplantats cada un amb la seva historia diferent. Tots però son uns lluitadors i el fet que no cal dur una etiqueta sinó al contrari veure que proutes ja en duiem en aquesta vida.

Segurament molts i moltes estem acostumats a apuntar-nos en aquest tipus de marxes, possiblement mes dures i possiblement mes conegudes en el calendari, però segurament no tenen un fons tan “Social” com la Transplantbike. Durant el reconegut vam poder compartir experiencies amb persones que al llarg de la seva vida havien estat transplantades d’algun organ i que havien trobat en l’esport i en la bicicleta una via per sentir-se vius. Les coses passen sense saber quan i tots hem d’estar preparats per afrontar-les però la satisfació i l’agraïment que mostraven els corredors es contagiava en l’ambient.

Qui mes qui menys téun amic, conegut o familiar que ha patit algun trasplant o malatia greu però a vegades falta estar concienciat amb la causa per entendre que la donació d’organs es una manera de salvar vides. Si mes no, la Transplantbike dona a coneixer aquests aspectes i desde l’organització ens consta que hi han hagut persones que s’han interessat en fer-se donants d’organs, lo qual ens omple d’alegria. 


Pedaleu, reflexioneu sobre aquest tema i disfruteu de la vida i la familia.

Crònica del nostre soci Oriol C.

Nota fotos de transplantbike  fetes per @genaro masot


SALUT I PEDALS,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada